به نظر می رسد نگرانی در مورد اثرات سلامتی ناشی از مصرف شیرین کننده های مصنوعی از زمانی که این محصولات برای اولین بار به صورت تجاری در اوایل دهه 1900 معرفی شدند وجود داشته است. و در حالی که شیرین کننده های کم و بدون کالری (LNCS) که امروزه در دسترس تولیدکنندگان مواد غذایی ایالات متحده است، برای مصرف در مقادیری که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تعیین شده است، ایمن تلقی می شوند، اقدامات اخیر سایر سازمان های بهداشت جهانی همچنان این ایده را تداوم می بخشد که LNCS در بهترین حالت، یک عنصر مشکوک یا در بدترین حالت برای مصرف کنندگان سمی است.
به عنوان مثال، سازمان ایمنی غذای اروپا متعهد به ارزیابی مجدد چندین محصول LNCS برای شناسایی خطر شده است و آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، که بازوی تحقیقات سرطان سازمان جهانی بهداشت است، در ژوئیه 2023 آسپارتام را دسته بندی کرد. جایگزین شکر پرمصرف که معمولا در نوشابه های رژیمی به عنوان سرطان زا گروه 2B استفاده می شود. این طبقه بندی احتمالاً برای انسان سرطان زا در نظر گرفته می شود. سایر محصولات و رفتارهای مصرفی رایج که به عنوان سرطان زا گروه 2B طبقه بندی می شوند عبارتند از عصاره برگ آلوئه ورا، سبزیجات ترشی، ملامین و استفاده از تلفن همراه.
اما نظر مصرف کنندگان آمریکایی در مورد LNCS چیست؟ یک نظرسنجی اخیر که توسط شورای بینالمللی اطلاعات غذا (IFIC)، یک سازمان غیرانتفاعی آموزش و تحقیقات مصرفکننده انجام شد، بینشهایی را در مورد درک و استفاده مصرفکنندگان آمریکایی از این مواد محبوب برای کالری آگاهانه ارائه کرد.
کریس سولید، مدیر ارشد تحقیقات و مصرفکننده، گفت: «نتایج مطالعه ما نشان میدهد که بهروزرسانیهای راهنمایی که در سال 2023 از اروپا منتشر شد، تأثیر خالص چندانی بر عادات مصرف شیرینکنندههای کمکالری و کمکالری آمریکایی داشته است.» بینش در IFIC
در اوایل سال جاری و نظرسنجی از حدود 1000 آمریکایی 18 تا 80 ساله، نتایج که در اوایل نوامبر منتشر شد، نشان داد که اکثر شرکتکنندگان در نظرسنجی بین آوریل 2023 و آوریل 2024 هیچ تغییری در مصرف LNCS ایجاد نکردهاند. حدود 10 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که مصرف LNCS خود را افزایش دادند در حالی که 11 درصد گفتند که مصرف خود را کاهش دادند. حدود 30 درصد گزارش کردند که حداقل یک سال قبل از انجام نظرسنجی هیچ LNCS مصرف نکرده اند.
تقریباً 30 درصد از پاسخ دهندگانی که مصرف خود را افزایش دادند، گفتند که انگیزه آنها اهداف مدیریت وزن است. حدود 31 درصد از کسانی که مصرف خود را کاهش دادند به نگرانی در مورد ایمنی اشاره کردند. تعداد قابل توجهی از پاسخ ها نشان داد که مصرف کنندگان همچنان شیرین کننده های کالری را به LNCS ترجیح می دهند.
سولید گفت: «از زمانی که ما شروع به جذب این احساسات کردیم، عسل شیرینکننده کالریای است که مصرفکنندگان میگویند به احتمال زیاد آن را مصرف میکنند، و استویا در میان گزینههای شیرینکننده کم و بدون کالری پیشرو است. به طور کلی، ما همچنان شاهد این روند هستیم که آمریکاییها ترجیح میدهند غذاها و نوشیدنیهای حاوی شیرینکنندههای کالری را بیشتر از آنهایی که شیرینکنندههای کم و بدون کالری دارند، مصرف کنند.»
با این حال، نتایج کلی این مطالعه نشان نمیدهد که آمریکاییهایی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند به طور قابلتوجهی نگران تأثیرات سلامتی ناشی از مصرف LNCS هستند، با بیش از نیمی از پاسخدهندگان موافق بودند که این محصولات حتی ممکن است برخی از مزایای سلامتی را نیز ارائه دهند. اما برخی همچنین نشان دادند که درک مصرف کنندگان در مورد ایمنی برخی LNCS کم است.
سولید تأیید کرد: «آمریکاییها به دنبال شفافیت در راهنماییهای بهداشتی هستند تا انتخابهای آگاهانهتر و آگاهانهتری در مورد آنچه میخورند و مینوشند، از جمله شیرینکنندهها انجام دهند. اما پاسخ های نظرسنجی آوریل همچنین نشان داد که بیش از 40 درصد از آمریکایی ها تحقیقات خود را در مورد ایمنی LNCS انجام می دهند.
وندی راینهارت کپساک، MS، RDN، رئیس و مدیر اجرایی IFIC گفت: «کاهش قند همچنان یک اولویت اصلی بهداشت عمومی است. با این حال، نحوه ارتباط ما در مورد شیرینکنندههای کالریدار و غیرکالری نباید یک یا یا پیشنهاد باشد. از هر 10 آمریکایی، 8 نفر معتقدند که توصیه ها در مورد خوردن و نوشیدن همیشه در حال تغییر است. این باور در تضاد مستقیم با راهنمایی های غذایی در مورد موضوعاتی مانند قند افزوده است که برای بیش از چهار دهه ثابت مانده است.
منبع: foodbusinessnews